Omgeving

Liedericq, le petit géant

Groepsverblijfplaats in Russeignies, Mont-De-L'Enclus, Henegouwen, België 

Beschikbaarheid
Liedericq domein plannetje

Het domein

Het 18de eeuwse landhuis was ooit een ‘colonie scolaire’ van het bisdom Gent. Al meer dan honderd jaar verblijven er wisselend allerlei groepen mensen. Nu is het deels de privéwoning van AnneMarie & co met de keramiekwerkplaats AnneMarie Laureys Ceramics.

Een groot deel van de gebouwen en de tuin is de groepsverblijfplaats Liedericq, le petit géant.

Sinds 1997 is er, als enig huis in Wallonië, een samenwerkingsovereenkomst met de boekingscentrale van het centrum voor jeugdtoerisme: CJT.

De locatie

Vakantiehuis Liedericq le petit géant is gelegen in Russeignies, een deelgemeente van Mont-De-L'Enclus aan de voet van de Kluisberg, aan de cote du Trieu. De Kluisberg is één van de Belgische getuigenheuvels. De noordflank ligt in de provincie Oost-Vlaanderen op de grens van WestVlaanderen, de zuidflank in Henegouwen, Wallonië. 

Het 300 hectare grote Kluisbos ligt pal op de taalgrens. Het gebied ligt in Kluisbergen en Mont-de-L'Enclus. Het Kluisbos prijkt op de top van de Kluisberg! Deze 141 meter hoge berg is één van de pronkstukken van de getuigenheuvels. In de buurt zijn nog heel wat fameuze hellingen te beklimmen te voet, per fiets of mountainbike. De Hotondberg,  Kruisberg, Patersberg, Mont Saint Aubert, Muziekberg... 

Dompel je onder in de natuur en de rust van het Parc Naturel du pays des Collines... 

De waardevolle natuur in bos en valei, prachtige vergezichten, bezienswaardigheden en recreatie voor natuurliefhebbers, maken dit een ideale bestemming voor jong en oud. 

De Schelde ligt vlakbij. Stroomopwaarts fiets je naar Doornik één van de oudste steden van België met zijn vijf klokkentorens. Cultuur, natuur en geschiedenis kan je ontdekken al fietsend langs de Ravel van de Schelde en het kanaal Nimy-Blaton-Péronnes.


Ronse, een bijzondere stad met uitzicht, heeft een rijk textielverleden. Dit industrieel erfgoed en de prachtige art deco architectuur is het ontdekken waard!
Oudenaarde ligt stroomafwaarts de Schelde. Cultuur- en fietsstad met het Centrum van de Ronde van  Vlaanderen.

Ontdek de kunst- en cultuursteden Doornik, Leuze, Ath, Lille, Kortrijk, Oudenaarde...


Kom en ontdek Liedericq, le petit géant en omgeving.

Russeignies, Mont-De-L'Enclus, Henegouwen, België.

Reserveer hier