Accommodatie, Liedericq, le petit géant

daglokalen
sanitair
slaapvertrekken
extra ruimtes
buitenruimte 


Daglokalen, keuken, eetzaal en zithoek in het torengebouw.

Het torengebouw

In het torengebouw bevinden zich de dagverblijven:

  • eetzaal
  • afwaskeuken
  • kookkeuken
  • kelder, stockage ruimte, koele berging
  • zithoek
  • technische ruimte met wasmachine, droogkast en poetsspullen


Zithoek

De self-catering keuken

Liedericq de keuken - self catering

De keuken is voorzien van al het nodige materiaal: potten, pannen, koffiezet, thermossen, percolator, ovens, koelkasten, diepvriezers, kommen, snijplanken en klein keukengerief.

Liedericq de keuken - self catering

De afwaskeuken.

Liedericq de keuken - self catering

De eetzaal

De eetzaal heeft stoelen en tafels voor 40 personen. De buffetkast is voorzien van alle vaatwerk en varia. Op het binnenhof is voldoende buitenmeubilair voor een zelfde aantal personen.

accomodatie Liederiq Le petit Géant
accomodatie Liederiq Le petit Géant

Sanitair, twee blokken. 

Één op het gelijkvloers bij Toren en één bij de slaapvertrekken in Villa.

Sanitair

Sanitair blok op gelijkvloers in het poortgebouw, de ingang met 2 ruime douches, 4 toiletten 2 voor vrouwen en 2 voor mannen, lavabo met 2 waspunten met warm en koud water, centrale verwarming.

Sanitair blok bij slaapvertrekken op eerste verdieping Villa.

Deze sanitaire ruimte sluit aan bij de slaapvertrekken, op de eerste verdieping. Toegang via trappenhuis links van de Villa. Er zijn 3 toiletten, 3 ruime douches en 10 waspunten aan 2 wasgoten. Een technische ruimte is voorzien van alle poetspullen en een uitgietbak. Er is centrale verwarming.


Elke douchekamer heeft eigen mengkranen. Elke douchecel heeft een eigen deur. Er zijn ook drie toiletten.


Slaapvertrekken Villa, eerste verdieping.

De Villa met de slaapvertrekken op eerste etage.

De Villa heeft een trappenhuis naar comfort- sanitair blok en slaapkamers op de eerste etage. Er zijn 8 slaapvertrekken waarvan 6 kamers en 2 mezzanines. Op het gelijkvloers liggen de privé vertrekken van AnneMarie & co.


Er zijn 8 slaapvertrekken. 6 kamers: 1 voor 2p + 3 voor 4p + 2 voor 8p + 2 mezzanines met een tiental matrassen op de vloer. Er zijn nog 2 kamers apart bij te huren indien nodig: 1 x 2p en 1 x 4p.

Photo by Cristina Gottardi
Photo by Cristina Gottardi

Zelf mee te brengen: een hoeslaken en kussensloop, eventueel ook donsdeken of slaapzak.

accomodatie Liederiq Le petit Géant
accomodatie Liederiq Le petit Géant
accomodatie Liederiq Le petit Géant

Extra ruimtes, schuur, kapel en huisjes van Remi.

De 'Kapel'

De Kapel is een ruimte die aansluit bij het dagverblijf rue de la cure. De houten vloer en koepelzoldering zorgen voor een aparte sfeer. Ideaal voor meditatie en yoga, repetitie maar ook voor een film of presentatie met beamer, rustige spelruimte enz. De prijs voor deze ruimte is apart bij te betalen per dag.


De Kapel ruimte is ideaal voor rustige activiteiten zoals yoga, meditatie, studeren, repetitie voor theater, koor en kleine muziekensembles. De houten vloer en de koepelzoldering zorgen voor een aparte sfeer. Er zijn yoga matten ter beschikking.

De huisjes van 'Remi'

Liedericq le petit Géant biedt naast de verblijfsaccommodatie ook werkplaatsen aan: de huisjes van Remi en de kapel zijn daarvoor beschikbaar. Het gebouw 'de huisjes van Remi' bestaat uit drie aaneengesloten ruimtes, opdeelbaar in 2 blokken. Er is ook een ruime zolder en een studio voor 2 à 3 personen, een kitchenette en sanitair. Ideaal voor creatieve workshops. Specifiek voor kleiworkshops zijn er 6 draaischijven ter beschikking. Dit gebouw staat apart van de groepsverblijfplaats. Prijs in overleg.

Werkplekken voor creatieve stages etc... de ruimtes zijn ter beschikking voor meerdaagse creatieve workshops in alle seizoenen. Verenigingen en individuen met plannen kunnen zich altijd aanmelden. 

Speelplein bij de grot en het omsloten binnenhof.

Het binnenhof en speelplein

Op het speelplein staat een tuinfolie. Een eeuwenoude grot, voorheen Mariagrot, met vijvertje. Er is een groot groen terrein om te sjotten en te ravotten.  Je kan zelf een voetbal doel of tennisnet installeren. Het buitenmeubilair kan ook hier van pas komen.

Het binnenhof is de rustige spelplek waar veel kan. Als men energie kwijt moet dan komt het speelplein bij de grot eerder in aanmerking... voor rustig spel en eten in de buitenlucht is er voldoende buitenmeubilair aanwezig op het binnenhof.

Liedericq het binnenhof

Het speelplein aan de zuidkant van de villa is de ideale plek voor 'wilde' spelen. touwtrekken, voetballen, pleinspelen...