Voor wie?


Voor wie?

Families, scholen, kunstacademieklassen, jeugdbewegingen, vzw’s, kunstenaars, meditatiebeoefenaars, verenigingen, lekkerbekken, theatergroepen, muziekgroepen, tekenaars, beeldhouwers, bosklassers, vrienden, dichters, mountainbikers,wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, muzikanten, genieters, sterrenkijkers, vogelaars, boedhisten, themavakantiegangers, yogi’s, creatievelingen, dansers, schakers, vogelaars, schrijvers, genieters van rust en stilte…

Jeugdgroepen
Er zijn twee categorieën, erkend jeugdwerk en andere jeugd. 

Onder erkend jeugdwerk verstaan we groepsgerichte sociaal-culturele initiatieven met jeugd, in de vrije tijd en onder begeleiding. Het zijn de jeugdbewegingen, maar ook vele andere zoals cultuur-educatieve of politieke jeugdverenigingen. Het gaat dus telkens om een groep jongeren op een begeleid meerdaags verblijf of een groep jongeren die een engagement in een jeugdvereniging opnemen. Erkend jeugdwerk betaalt de basisprijs. Ook het Waals en buitenlands jeugdwerk betaalt deze basisprijs.

Andere jeugdverenigingen, bij deze categorie horen de scholen, jeugdzorg-, studenten- of sportverenigingen. Voor andere jeugdverenigingen en scholen is het tarief de basisprijs + 5%.


Familie- en vriendengroepen

Voor volwassenen en familiegroepen is het tarief de basisprijs + 25%. Alle groepen die niet tot jeugd en andere jeugd behoren vallen onder deze derde categorie. Het zijn de groepen vrienden en gezinnen, groepen volwassenen uit zorginstellingen, maar ook de oud-leiding of kookploegen van jeugdverenigingen.

Locatie voor workshops, teambuilding, verenigingen
Liedericq le petit géant biedt naast de verblijfsaccommodatie ook werkplaatsen aan. De huisjes van Remi en de kapel zijn daarvoor beschikbaar. Het gebouw 'de huisjes van Remi' bestaat uit drie aaneengesloten ruimtes, opdeelbaar in 2 blokken. Er is ook een ruime zolder en een studio voor 2 à 3 personen, een kitchenette en sanitair. Ideaal voor creatieve workshops. Specifiek voor kleiworshops zijn er 6 draaischijven ter beschikking. Dit gebouw staat apart van de groepsverblijfplaats. Prijs in overleg.

'De kapel' is een ruimte die aansluit bij het dagverblijf rue de la cure. De houten vloer en koepelzoldering zorgen voor een aparte sfeer. Ideaal voor meditatie en yoga maar ook voor een film of presentatie met beamer, rustige spelruimte enz... De prijs voor deze ruimte is apart bij te betalen per dag.

Visie

Het 18de eeuws landhuis is de privé woning en werkplek van AnneMarie en co. Delen van de nutsgebouwen worden als vakantiehuis voor groepen gebruikt. Het domein delen met anderen is zinvol en duurzaam in deze tijden. Ook eeuwen geleden werd dit pand bewoond door een groep mensen om de activiteiten van toen draaiende te houden...

Eco footprint

Bereikbaarheid is vlot met openbaar vervoer vanaf treinstation Ronse kan je kiezen per bus Tec lijn 97 of via de fietssnelweg F421 tot in Russeignies dit traject kan ook bewandeld worden...

Afval is te sorteren daarvoor is alles voorzien, containers, zakken, handleiding. Alle ruimtes zijn verwarmbaar en voldoende geïsoleerd. De materialen die we (her)gebruiken zijn lokaal, gerecycleerd, duurzaam. De tuin wordt ecologisch onderhouden.


.

Filosofie

 Basic, low-budget en selfcatering. We bieden een betaalbaar, veilig, net en authentiek vakantiehuis voor groepen aan. Comfort is er wel, op een eenvoudige manier. De materialen die we gebruiken zijn lokaal, gerecycleerd en duurzaam. De tuin wordt ecologisch onderhouden en al wat groeit bloeit....

Policy, economy

Sociaal toerisme is een manier om de kost van een verblijf te drukken door die te delen met alle leden van de groep. Een verblijf in Liedericq, le petit géant is niet duur. De extra diensten zoals poets doe je eventueel zelf, linnengoed voor bed en bad breng je mee. Energie wordt verrekend per meterstand, de maaltijden bereid je zelf, de afwas idem-dito...op deze manier kan je een groot deel van de kosten zelf beheren.